Dina nycklar är något av det viktigaste du har. Var rädd om dem!

När du flyttar in som hyresgäst hos Sollentunahem kommer du att få fyra nycklar till din lägenhet. Var rädd om dessa nycklar. De är något av det viktigaste du har.

Ta kontakt med utflyttande hyresgäst om du vill få nycklarna direkt av den som flyttar ur din nya lägenhet. Då slipper du söka upp oss på flyttdagen, då du säkert har annat att tänka på. Men då måste du skriva under det bifogade kvittot på att du har tagit emot fyra originalnycklar till lägenheten. Originalnycklarna känner du igen på att det finns siffror instansade.

Om någon av nycklarna har blank yta är det en kopia. I så fall ska den som lämnar lägenheten betala byte av cylinder för att du ska få ett nytt lås och veta att ingen nyckel är på avvägar.

Gör så här om du tar över nycklarna direkt av den som flyttar:

  1. Kontrollera att det finns siffror stansade på alla fyra nycklarna och att det är samma siffror. Det är Systemnummer, Märkning och Löpnummer som måste skrivas på kvittot. Detta gäller även tvättstugenycklar och källarnycklar.
  2. Kontrollera att alla fyra nycklarna passar i låset på din ytterdörr.
  3. Om detta stämmer: skriv på kvittot, lämna en kopia till den som flyttar, behåll en själv och lämna eller skicka originalet till Sollentunahems huvudkontor.

Om någon eller några av nycklarna är blank, ta bara emot en av originalnycklarna och ring till Kundtjänst så fort du kan. Då byter vi snabbt cylinder och du får nya originalnycklar.

Kom ihåg att när du en gång ska flytta måste du lämna tillbaka dina fyra originalnycklar, annars får du betala för ett cylinderbyte.

I de flesta av våra bostadsområden har vi elektroniska nycklar (så kallade Aptus-brickor) till portar, tvättstugor, soprum, m.m. Om man tappar bort en sådan bricka kostar det för närvarande 150 kronor att få en ny.

Du kan få en personlig kod till porten som gäller från kl. 09.00 - 21.00 om du kontaktar Kundtjänst