Så här anmäler du dig

Sollentunahems uthyrning är helt internetbaserad och kommunikationen sker i första hand via e-post. Du registrerar dig, söker själv bland lediga lägenheter och anmäler ditt intresse via hemsidan. Det kostar ingenting att vara med i vår intressebank.

Personer som är folkbokförda i Sollentuna kommun får anmäla sig i intressebanken när de har fyllt 16 år. Övriga personer får anmäla sig när de har fyllt 18 år. Man måste ha fyllt 18 år för att kunna söka bostad. Under sommarperioden juni-augusti behandlar vi inte några andrahandsansökningar. 

Kom ihåg att uppdatera!

Kom ihåg att uppdatera din kötid i intressebanken inom 24 månader. Du uppdaterar genom att logga in på Mina sidor.

Du kan när som helst gå in på Mina sidor och ändra dina personuppgifter om du t.ex. flyttar eller byter e-postadress samt dina önskemål i intressebanken.

Läs också Viktigt att tänka på när du söker.

Poängsystem

Från det datum då du registrerar dig får du ett poäng per dag, 1 dag = 1 poäng.

Är du redan hyresgäst hos Sollentunahem gäller din kötid från kontraktsdatum på din nuvarande lägenhet .Har du haft kontrakt på samma lägenhet i minst två år, får du ett års (365 poäng) extra kötid när du registrerar dig.

När du är inloggad kan du se dina poäng på "Mina sidor" under "Min profil".

På detaljsidan för varje ledig lägenhet kan man se hur många sökande det finns till varje lägenhet och den högsta köpoängen.

De 15 sökande med högst poäng får erbjudande om lägenhetsvisning.

När du söker bostad är det bra att i god tid förbereda dina intyg. Tänk också på att alltid ha rätt uppgifter på Mina sidor vad gäller inkomst, arbetsgivare och adress. Det ligger till grund för vår bedömning av dig som hyresgäst. Oavsett placering kan du komma att få kontraktsförslag. Det är ditt eget ansvar att följa upp status på dina intresseanmälningar via Mina sidor.

När du har fått kontraktsförslag på en lägenhet nollställs poängen.

För dig som får en ungdomslägenhet dras två års köpoäng från kötiden. Om du har mindre än två års kötid, nollställs poängen.

Lediga lägenheter

Lediga lägenheter publiceras varje torsdag och är publicerade i fem dagar, dvs. till och med måndag i veckan därefter.

Svara på erbjudanden - annars spärras intresseanmälan

Din intresseanmälan spärras om du vid tre tillfällen inom sex månader inte har svarat på dina erbjudanden eller tackat nej.

Bostad Bums

Bostad Bums är lägenheter som är lediga nu eller inom kort. Sådana lägenheter hyrs ut till den som har högst köpoäng bland dem som har anmält sig inom ett dygn från publiceringstiden. Om vi har några "Bostad Bums"-lägenheter publiceras de på måndagar bland våra lediga lägenheter.

Kontrakt - tillträde

När du söker lägenhet/förråd/p-plats som har "tillträde direkt/snarast/omgående", kan du få kontraktet per den första eller den 15:e varje månad.

Ungdomsboende

Lägenheterna i vårt ungdomsboende är endast för dem som är mellan 18 och 27 år. Dessa lägenheter är inte lämpliga för barnfamiljer. Obs! Man kan inte söka ungdomslägenheter från det år då man fyller 27.

Seniorboende

Lägenheterna i våra seniorboenden är endast för dem som är 60 år och äldre. Hushållet får inte ha hemmavarande barn under 18 år.

När du är registrerad kan du

  • Anmäla dig till högst tre lägenheter varje vecka
  • Se status på dina intresseanmälningar
  • Se om du har fått något erbjudande om lägenhet
  • Skriva ut ditt erbjudandebrev
  • Tacka ja eller nej till dina erbjudanden
  • Prenumerera på information om lediga lägenheter som passar dina önskemål
  • Uppdatera dina personuppgifter och önskemål
  • Se datum för när du senast måste uppdatera dina köpoäng

Logga in på Mina sidor